Recept: Knolselderijsteak met snelle olijventapenade

Recept: Knolselderijsteak met snelle olijventapenade

Voor de vegetariër en als side-dish bij een heerlijk stuk vlees op de BBQ kunnen wij dit recept echt aanraden. Wij hebben het gevonden bij de Jumbo en omdat het ons goed bevalt delen we het hier graag.

Ingrediënten

Voor dit recept heeft u de volgende ingrediënten nodig (voor 4 personen) :

  • 165g gemende olijven met paprika
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 knolselderij
  • 1 snufje peper (varieer is in peper en leer het verschil in smaak)

Bereidingswijze

  1. Doe de gehakte olijven in een bakje. Pers de knoflook erboven uit. Schep de olie en de peterselie erdoor en breng de tapenade op smaak met peper.
  2. Was de knolselderij goed en neem in z’n geheel mee. Neem de tapenade mee.
  3. Snijd ter plekke de knolselderij in plakken van 1 cm. Bestrijk de knolselderijsteaks dun met olie. Gril ze op de hete barbecue in 10-15 min. bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  4. Leg de knolselderijsteaks op een schaal en schep er de tapenade over.