27 nov Recept: rösti burger
Naast een lekker stuk vlees is het erg leuk om ook andere gerechten te maken op de BBQ. Het leukste vinden wij om gehele maaltijden te bereiden op de BBQ.
Een van die gerechten zijn de zogenaamde rosti burgers. Wij maken ze regelmatig als side dish.
Ingrediënten
Voor dit recept heeft u de volgende ingrediënten nodig:
Aantal personen: 4
- 5 grote geschilde kruimige aardappels
- 2 teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- (Verse) Peterselie kruiden
- Zout en peper
- 50 gram (pittige) geraspte kaas
Bereidingswijze
Hieronder staat stap voor stap de bereidingswijze voor deze heerlijke Rösti burgers.
- Snij de ui en peterselie fijn. En doe deze in een grote kom.
- Pers de knoflook en toe deze erbij in de grote kom.
- Rasp (makkelijkste is met de keukenmachine) de aardappel in dunne reepjes. Let op dat je de reepjes aardappel niet afspoelt, want dan spoel je het zetmeel weg wat juist ervoor zorgt dat de aardappels beetje blijven plakken.
- Doe de aardappelreepjes bij de ui, peterselie en knoflook in de schaal.
- Voeg de geraspte kaas toe.
- Meng het geheel goed door elkaar en voeg nog wat zout en peper naar smaak toe.
- Leg een stuk vershoudfolie in de hamburgerpers.
- Doe het mengsel uit de kom in de hamburgerpers en druk het geheel aan.
- Vouw het hele rösti-burgers in de vershoudfolie.
- Ga hiermee door tot alle rösti op is en leg ze vervolgens minimaal een half uur in de koelkast.
- Maak de barbecue klaar. Het beste kun je een directe en een indirecte zone maken. Waarbij de directe zone niet te heet moet zijn, want dan verbranden de dunne reepjes aardappel te snel; dus circa 160 graden.
- Haal de rösti-burgers uit het vershoudfolie en leg ze boven de directe hitte. Na circa 7 minuten kun je ze omdraaien. Als het goed is liggen ze dan los op de bbq.
- Als ze aan beide kanten mooi bruin zijn kun je ze verplaatsen naar de indirecte zone.
- Laat ze nog circa 10 minuten door garen op het indirecte deel waarna je ze dan kan serveren.
Eet smakelijk!
Tip: Als de rösti-burgers op indirecte gedeelte liggen kun je de directe zone even wat opstoken en dan heerlijk biefstuk (of ander stuk vlees) op de directe zone bereiden.