27 nov Recept: Bavette
Bavette is vlees van de flank van het rund. In Nederland werd dit deel veelal verwerkt in producten zoals tartaar en hamburger. Afgelopen jaren heeft Bavette in Nederland een enorme opmars gemaakt in populariteit. Goede bavette zijn heerlijk mals en goed van smaak. Gecombineerd met goede kruiden en een heerlijk rook smaak zet je een heerlijk gerecht neer van de BBQ voor je gasten.
Ingrediënten
Voor dit recept heeft u de volgende ingrediënten nodig:
Aantal personen: 4
- Bavette
- Olie
- Kruiden
Bereidingswijze
Smeer ten eerste de bavette in met een dun laagje olie en besprenkel vervolgens het vlees met je favoriete kruiden. Verwarm daarna de bavette indirect bij 120ºC totdat de kern 50ºC bereikt. Gril nu het vlees heel kort boven hete kolen totdat het een mooie grillkleur heeft gekregen. Laat ten slotte 10 minuten rusten onder folie.
Bij dit stuk vlees kun je perfect zien hoe je dwars op de draad van het vlees kunt snijden zoals het hoort. Je mes en de draden van het vlees vormen een hoek van 90º.