Recept: braadworst op de pelletgrill

Recept: braadworst op de pelletgrill

Het recept wat ik hier beschrijf is zeker niet ingewikkeld, is misschien niet eens een recept te noemen, maar wij thuis genieten hier altijd enorm van en daarom plaats ik het hier toch als recept: de braadworst van de supermarkt of slager klaargemaakt op de pelletgrill.

Ingrediënten

Voor dit recept heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • Braadworsten. Deze kun je natuurlijk zelf maken, maar wij gebruiken hiervoor regelmatig braadworsten welke je bij de supermarkt of slager koopt.
  • Eventueel een BBQ saus naar smaak.

Bereidingswijze

  1. Haal de runder braadworsten circa een half uur voordat ze de bbq opgaan uit de koelkast.
  2. Maak de pellet grill klaar voor gebruik op 180 graden. Heb je geen pellet grill maar een bbq, maak deze kan klaar voor indirect bbq-en.
  3. Bereid eventueel rookhout voor indien je BBQ met houtskool of briketten.
  4. Plaats de runderbraadworsten op de BBQ. Ik doe dit altijd met een kernthermometer. Plaats ook het eventuele rookhout erbij indien je ze op een gewone bbq bereid.
  5. Bij een temperatuur van circa 35 graden draai ik de worsten eenmalig om.
  6. Bij 62 graden haal ik de runderbraadworsten van de BBQ. Ze zijn dan heerlijk sappig.