27 nov Recept: Forel
Gemakkelijk en lekker op de BBQ is verse Forel.
Ingrediënten
Voor dit recept heeft u de volgende ingrediënten nodig:
- 2 a 3 verse forellen
- venkel
- verse citroen
- verse kruiden zoals dille, peterselie en tijm
- (Citroen) olijfolie
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan en maak klaar voor indirect grillen.
- Maak vervolgens de venkelknollen schoon: Verwijder het buitenste blad, snijd de harde kern eruit en snijd eventuele uitsteeksels af. Snijd vervolgens overlangs in 8 partjes. Hussel de partjes om met de olijfolie en breng eventueel op smaak met beetje peper en zout. Verdeel de venkel over de barbecue. Bij 180 graden is de venkel in zo’n 30-35 minuten klaar. Als de venkel op de BBQ ligt ga je verder met de forel.
- Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Stop de citroen en kruiden in de buikholtes.
- Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee. Doe in elke visklem 1 of 2 forellen en rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 15 min. gaar. Keer regelmatig.
Serveer er een heerlijke wijn bij en u en uw gasten zullen weer een heerlijke echte BBQ maaltijd hebben.