05 dec Recept: Gegrilde courgette carbonara
Dit gerecht kunt u gebruiken als site gerecht, maar ook kunt u het gebruiken als een heerlijk hoofdgerecht.
Een courgette (zukini, ook wel: mergpompoen) is de ongerijpte vrucht van de soort Cucurbita pepo uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae), die als groente wordt gegeten.
Het Nederlandse woord courgette komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen pompoen betekent.
Ingrediënten
Voor dit recept heeft u de volgende ingrediënten nodig:
Aantal personen: 4
- 200 g riso pasta
- 4 courgettes
- 200g spekreepjes
- Carbonara saus
- 150 g geraspte belegen kaas
Bereidingswijze
Verwarm de bbq voor op 180 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit een koekenpan (met een gietijzeren skillet kan het gewoon op de bbq) zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Je kan zelf de saus maken (1) of voor de wat makkelijke optie kiezen door kant en klare carbonara saus te kopen (2)
Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. op laag vuur (roux). Voeg al roerend beetje bij beetje op laag vuur de melk toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem van het vuur.
Verwarm de Carbonara saus (bijvoorbeeld Grand’Italia Pastasaus Carbonara 260g )
Schep het spek, courgettevruchtvlees, de pasta en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de courgettes en leg deze op de bbq voor ca. 20 min. Op een indirecte manier goudbruin. Natuurlijk kan je wat rookhout toevoegen voor wat extra smaak.