27 nov Recept: Mexicaanse burger
Broodje met een Mexicaanse burger van gehakt en mais met guacamole en tomatensalsa als gezonde topping. Is een keer een heerlijke andere variant hamburger.
Ingrediënten
Burger:
400 gr rundergehakt
1 theel komijnpoeder
1 theel paprikapoeder
klein blikje mais
1 teentje knoflook
Snufje peper en zout
1 ei
3 eetl paneermeel
Tomatensalsa:
3 tomaten
1 rode ui
Klein bosje koriander
1 teentje knoflook
1 eetl olie
Snelle guacamole:
2 avocado
1 rood pepertje
1 limoen
Overig:
2 handjes sla
4 plakjes cheddarkaas
4 harde broodjes
1 eetl olie om te bakken
Bereiding
Maak eerst de tomatensalsa zodat deze alvast kan marineren. Snijd de tomaat in stukken en verwijder het waterige gedeelte met de zaadjes. Snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes. Hak het uitje fijn en meng met de stukjes tomaat. Hak ook de koriander en knoflook fijn en schep samen met de olie door de tomaten. Dek de salsa af en zet in de koelkast.
Kneed komijn, peper, zout, knoflook en paprikapoeder door het gehakt. Voeg het ei en paneermeel toe en meng tot een stevig mengsel. Als het nog erg plakkerig is voeg je wat extra paneermeel toe. Laat de mais goed uitlekken en kneed deze door het gehakt zodat deze goed verdeeld zitten. Maak 4 ballen en druk deze plat (of gebruik een hamburgerpers) zodat er en burger ontstaat. Leg de burgers afgedekt in de koelkast.
Snijd de avocado doormidden om de pit heen en draai de helften los. Verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met een vork. Pers de limoen uit en voeg direct toe aan de avocado zodat hij niet gaat verkleuren. Hak de rode peper heel fijn en schep door de guacamole.
Zorg dat de BBQ warm is zodat u de burgers in circa 10 minuten mooi bruin kan bakken. Na de laatste keer draaien van de hamburger kunt u plakje cheddarkaas op de burger leggen. Hierdoor smelt de kaas mooi over de burger. Snijd de broodjes ondertussen doormidden en beleg met wat sla en guacamole. Leg de burgers er op. Scheper wat tomatensalsa er op en u heeft een heerlijke Mexicaanse burger.