Recept: Varkenshaas met spek

Recept: Varkenshaas met spek

Een lekker stuk vlees van de BBQ is varkenshaas met spek. Een lekker stuk vlees, op verschillende manier te bereiden. Hier beschrijf ik hoe je het kan bereiden als traditioneel BBQ recept

Ingrediënten

Voor dit recept heeft u de volgende ingrediënten nodig:

Aantal personen: 4

  • 2 Varkenshaasjes
  • circa 14 plakken ontbijtspek in plakken
  • BBQ-rub (zoals deze zelfgemaakte bbq-rub)
  • BBQ-saus

Bereidingswijze

  1. Pak de varkenshaasjes uit de verpakking en dep ze indien nodig even goed droog.
  2. Smeer de varkenshaasjes goed in met de BBQ-rub. Je kan zelf kiezen welke rub jij lekker vindt. Ik gebruik vaak mijn standaard BBQ-rub die ik zelf maak.
  3. Leg de varkenshaasjes terug in de koelkast en pak de spek repen.
  4. Vlecht met de spekrepen een matje wat de breedte heeft van iets meer dat 1 varkenshaasje.
  5. Leg de varkenshaasjes strak tegen elkaar aan, waarbij aan elke kant een dik stuk zit en rol ze in het spekrepen matje.
  6. Bereid de BBQ voor op indirect grillen op 180 graden.
  7. Leg het stuk vlees op de BBQ en laat het rustig opwarmen tot een kerntemperatuur van 50 graden.
  8. Om het extra smaakvol te maken kun je aan het begin wat rookhout toevoegen.
  9. Smeer het stuk vlees in met BBQ-saus aan beide kanten.
  10. Laat het stuk doorgaren tot 62 graden
  11. Haal het van de BBQ, laat het circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd het in plakken van circa 2 cm.
  12. Eet smakelijk!

Erg lekker in combinatie met zelf gemaakte rösti burgers van de BBQ en natuurlijk een goed glas wijn.